mandag 17. oktober 2011

Fugl phønix, faktisk.


Eg har hatt ei fantastisk uka. Vi har hatt Litteratursymposium i Odda, og det har vært full rulle med jobbing, spel og morro fra morning til natt. Vanvittig skøy, og travelt. Og då glømme jo eg mat. Det har blitt for lite, for uregelmessig og feil type kost. Og alt for lite søvn. Så då gikk eg på en liten smell torsdagen, og på en kjempesmell i går.

Har sagt det før her på bloggen, at når eg ikkje fikser dette med matinntaket, då blir eg heilt nulla ut. Så i går var det en utrulig tung dag, der alt var svart og trist. Utpå ettermiddagen lysna det, takka væra familietreff og bursdagsfeiring i Skare. Tid med familien min virke alltid, og er noe av det kjæraste eg har. Så då blei det en bedre dag etterhvert.
Et par dagar til med vetig og nok mat no, så e eg der igjen. I godform.

Ellers fortsette no detta håret mitt å detta av. Eg røyte fremdeles lika mye. Så i dag, sånn passelig fed up av alt, bestemte eg meg for å gjøra noe heilt vilt. Eg reiste til frisøren og klipte meg kort. Skikkelig kort. Har ikkje vært så kort i nakken siden eg var 1 år gammal. Heilt sant.

Eg fant ut i dag at det ikkje er vits i å klamra seg til det gamla meir. Det var slitt, flisete og dødt. Eg fortjener bedre. Det e skummelt og skremmande, men av og til må en bare ta en sjans og hoppa i det. Og takka væra fantastiske Jannicke på Odda Hårstudio, som hjalp meg å tørra, så har eg no kort hår. Og jaggu meg blei det ganske fint, også. Og mye sunnare - akkurat som mitt nya liv. Vekk med det gamla, inn med det nya. Bring it on!

lørdag 8. oktober 2011

London, baby!


Jepp! Eg har vært i London i 5 dagar i høstferien:-) For første gang, må eg legga til. Og det var utrulig bra. I tillegg til at det er en fantastisk fin by, at det er så utrulig mye å se og oppleva, atmosfæren, menneskene, at Leander har hatt sin ultimate drømmeferie og mye, mye meir - fikk eg oppleva et par kjekke ting i forhold til mitt nye liv:

1. Eg er ikkje redd for å fly.
Eg har egentlig hatt litt flyskrekk. Ikkje vært høg i hatten, kan en vel kalla det, når eg har vært ute å flaksa. Eg studerte et par år i Nord-Norge, nærmare bestemt i Narvik, sammen med ei god venninna fra distriktet heromkring. Ho var veldig redd for å fly. Og no veit eg ikkje om du har landa med et lite fly på Evenes i stiv kuling (eller mild bris som de kaller det der oppe), men det førte jaffal til at eg óg blei redd for å fly. Og det endte opp med at vi tok toget når vi skulle sørover til Odda. Åjada. Buss fra Narvik til Fauske, og tog fra Fauske til Voss der vi gjerne blei plukka opp av en bil. Det tok si tid, kan du si. Mye av feriane våre blei spist opp av disse togturane. Sjøl om vi hadde det jysla kjekt på veien:-) Så då utvikla eg en meir enn sunn skepsis til fly. Men eg har fortsatt å fly når eg var nødd. Av og til må en jo bare. Men de siste årene har dette vært et mareritt. Det er ikkje så behagelig å fly når en ikkje er så petit av seg, kan du si. Derfor var det en herlig opplevelse å fly no - eg bare sklei nedi setet, føltes ikkje trangt på noe vis, selen smatt rundt meg, og eg følte ikkje at eg klenga meg innpå nabosetet.
Okai, det er pinlig, ikkje noe en snakker lett om, men sånne problemstillingar møter en når en er svær og skal ut og fyka. Grusomt. No når eg er litt mindre, gikk det så veeeeldig mye bedre. Og eg var ikkje redd i heila tatt. Er sikker på at det er en sammenheng her en plass.....

2. Eg for som en gaselle over heile London
Okai, det er en smule sarkastisk, men jammen gikk vi mye. Det må en i London hvis en skal se seg litt rundt. Sånn er det bare. Sjøl om en bruker Undergrunnen, så er det snakk om MYE gåing. Eg trur vi gikk fleire mil hver dag. Heilt seriøst. Og det hadde eg aldri klart før eg opererte. Hadde ikkje hatt sjans. No var det ingen problem. Eg hadde litt gangsperr i leggane om kveldane, men var fit for fight neste morning:-) Skal nevnas at eg brukte joggesko heile tida, det er et must i London, fant eg ut:-)

3. Eg har kjøpt meg kjole.
Selvfølgelig. Med petticoat og greier. Har alltid ønske meg en sånn, men e noe usikker på om eg tør å gå med den offentlig. Det er jaffal veldig kjekt å støvsuga med den på, det har eg testa sammen med The Chrystals:-)



Jepp. 3-0 til meg:-)